Comunicat de presa APIA - 24.06.2010 : Control la cererile de finantare depuse de crescatorii de animale!

Comunicat de presa APIA - 24.06.2010 : Control la cererile de finantare depuse de crescatorii de animale! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) -  Centrul Județean Botoșani efectuează controlul administrativ pentru toate cele 1.747 de cereri depuse de crescătorii de ovine/caprine şi un control la faţa locului, respectiv supracontrol, pentru 165 de exploataţii pentru care s-a solicitat Plata Naţională Directă Complementară (CNDP).

Astfel,...

»Citeste tot articolul

Avertizari

Pericol pe raul Prut!

Autor:  
Publicat: 28-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2178)  

Pericol pe raul Prut!
foto: Mediafax

Râul Prut continuă să crească! Peste 100 de persoane au fost avertizate să fie pregătite de evacuare. Astăzi, 28 iunie 2010, ora 9.00, la intrarea în ţară (Oroftiana) măsura 742 cm, cu 92 cm peste cota de pericol, în creştere cu 1 cm faţă de ora precedentă.

La Rădăuţi Prut, potrivit măsurătorilor efectuate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, cota de inundaţie a fost depăşită cu 74 cm, fiind în creştere. Până la cota de pericol mai sunt 116 cm. În aval de barajul Stânca – Costeşti, Prutul măsura la aceeaşi oră 363 cm, cu 63 cm peste cota de inundaţie.

Având în vedere cantitatea de apă pe care râul Prut o aduce în ţară, dar şi faptul că în unele denivelări din lunca Prutului apa nu s-a retras după viitura de săptămâna trecută, există riscul ca suprafeţele inundate să crească faţă de viitura precedentă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani, împreună cu autorităţile locale din localităţile Rădăuţi şi Rediu, au informat populaţia despre riscul inundaţiilor şi desfăşoară în continuare acţiuni de protejare a locuinţelor şi bunurilor.

Peste 100 de persoane (92 adulţi şi 12 copii) din localităţile Rădăuţi Prut şi Rediu (comuna Rădăuţi Prut) au fost avertizate să fie pregătite pentru evacuare, în cazul în care cotele râului Prut vor ajunge la locuinţele lor, în total peste 36 case. O parte dintre aceştia se vor duce la imobilele proprietate (12), construite după inundaţiile din 2008 într-o zonă fără risc. Celelalte persoane au afirmat că, în caz de evacuare, vor pleca la rude.

Menţionăm faptul că, la această oră, apele revărsate ale Prutului au inundat doar terenurile din lunca râului. Nu sunt locuinţe inundate şi nici persoane evacuate.

Echipaje ale I.S.U. au monitorizat şi în noaptea de 27 spre 28 iunie, râul Prut, atât la Oroftiana, cât şi la Rădăuţi Prut.


Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ale I.S.U. Botoşani

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.