Mihai Eminescu

Mihai Eminescu Mihai Eminescu (născut ca Mihail Eminovici) (n. 15 ianuarie 1850, Botoşani sau Ipoteşti - d. 15 iunie 1889, Bucureşti) a fost un poet, prozator şi jurnalist român, socotit de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

»Citeste tot articolul

Unteni: Incatusat dupa ce a incercat sa il bata pe politistul din comuna!

Scandal in centrul satului! În ziua de 18.06.2011, în jurul orei 15.30, D. Gheorghe, de 43 de ani, din comuna Unţeni, judeţul Botoşani, în timp ce se afla în centrul localităţii Unţeni, fiind într-o stare vădită de ebrietate şi tulburând ordinea şi liniştea publică, a adresat cuvinte şi expresii jignitoare...

»Citeste tot articolul

Evenimente Culturale

Duminica, Podul Radauti Prut - Lipcani a primit numele poetului Grigore Vieru!

Autor:  
Publicat: 28-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3207)  

Duminica, Podul Radauti Prut - Lipcani a primit numele poetului Grigore Vieru!
Grigore Vieru

"Daca visul unora a fost sa ajunga in Cosmos, eu viata intreaga am visat sa trec Prutul", spunea poetul Grigore Vieru. La un an si jumatate de la savarsirea sa din viata pamanteasca, podul care leaga Romania de Republica Moldova, de la Radauti-Prut - Lipcani, a primit numele sau!

Un gest simbolic, insa de o insemnatate spirituala coplesitoare, un simbol care va reuni de-a pururi cele doua tari surori, atat de dragi Poetului.

Duminica, 27 iunie 2010, ora 12.00, Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, in colaborare cu Consiliul Judetean Botosani, a organizat o manifestare dedicata poetului basarabean Grigore Vieru, care a culminat cu conferirea numelui Poetului podului care leaga cele doua maluri ale Prutului, Radauti-Prut - Lipcani, dar si o vizita in localitatea in care s-a nascut Grigore Vieru - Pererita.

"La manifestare au participat reprezentanti ai Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, reprezentanti ai Uniunii Scriitorilor, oameni de cultura, senatori, deputati, autoritati locale si judetene", a precizat prof.dr. Viorel Enea, presedintele Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni. 

Podul de la Radauti Prut - Lipcani a jucat un important rol in istoria Romaniei. Construit in 1937 si aruncat in aer in 1944, de trupele germane, a fost redeschis in anul 2010. La inaugurarea Punctului de trecere a frontierei Radauti Prut - Lipcani au participat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, alaturi de premierul Republicii Moldova, Vlad Filat.
 

Sursa: www.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.