BOGDAN OTA: "Mă inspiră în primul rând Dumnezeu şi în al doilea rând viaţa mea!"

BOGDAN OTA:

Botoşăneanul Bogdan Alin Ota a făcut din nou spectacol la concursul "Norvegienii au talent", convingând atât juriul, cât şi publicul să îl dorească în finală, câştigând un număr impresionant de voturi, dar şi aplauze la scenă deschisă.

Bogdan a fost întrebat ce...

»Citeste tot articolul

Batut cu furca la stana!

Batut cu furca la stana!

A fost bătut crunt, dar a depus plângere abia după 10 zile de la comiterea faptei. Medicii au stabilit că botoşăneanul are nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale în urma loviturilor primite. Agresorii sunt cercetaţi pentru vătămare corporală.

Miercuri, 15 septembrie 2010, poliţiştii au fost sesizaţi de către C....

»Citeste tot articolul

Evenimente Culturale

Duminica, Podul Radauti Prut - Lipcani a primit numele poetului Grigore Vieru!

Autor:  
Publicat: 28-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (4115)  

Duminica, Podul Radauti Prut - Lipcani a primit numele poetului Grigore Vieru!
Grigore Vieru

"Daca visul unora a fost sa ajunga in Cosmos, eu viata intreaga am visat sa trec Prutul", spunea poetul Grigore Vieru. La un an si jumatate de la savarsirea sa din viata pamanteasca, podul care leaga Romania de Republica Moldova, de la Radauti-Prut - Lipcani, a primit numele sau!

Un gest simbolic, insa de o insemnatate spirituala coplesitoare, un simbol care va reuni de-a pururi cele doua tari surori, atat de dragi Poetului.

Duminica, 27 iunie 2010, ora 12.00, Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, in colaborare cu Consiliul Judetean Botosani, a organizat o manifestare dedicata poetului basarabean Grigore Vieru, care a culminat cu conferirea numelui Poetului podului care leaga cele doua maluri ale Prutului, Radauti-Prut - Lipcani, dar si o vizita in localitatea in care s-a nascut Grigore Vieru - Pererita.

"La manifestare au participat reprezentanti ai Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, reprezentanti ai Uniunii Scriitorilor, oameni de cultura, senatori, deputati, autoritati locale si judetene", a precizat prof.dr. Viorel Enea, presedintele Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni. 

Podul de la Radauti Prut - Lipcani a jucat un important rol in istoria Romaniei. Construit in 1937 si aruncat in aer in 1944, de trupele germane, a fost redeschis in anul 2010. La inaugurarea Punctului de trecere a frontierei Radauti Prut - Lipcani au participat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, alaturi de premierul Republicii Moldova, Vlad Filat.
 

Sursa: www.stiri.botosani.ro

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.