COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI: In atentia fermierilor care intentioneaza sa acceseze credite

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI: In atentia fermierilor care intentioneaza sa acceseze credite

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor pe suprafaţă care intenţionează să acceseze credite de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia pentru finanţarea activităţilor curente.

Convenţiile au fost încheiate de APIA cu două bănci, Banca...

»Citeste tot articolul

Comunicate Consiliul Judetean Botosani

Guvernul a aprobat investiţia de modernizare a drumului Manoleasa - Rădăuţi Prut

Autor:  
Publicat: 24-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2754)  

Guvernul a aprobat investiţia de modernizare a drumului Manoleasa - Rădăuţi Prut

La data de 01.03.2008, Mihai Ţâbuleac, pe atunci senator în Parlamentul României, a facut o interpelare ministrului Transportului Ludovic Orban, în care îi relata: "O situaţie cu totul specială există în cazul DN 24C, pe o lungime de 35km, cuprinsă între Rădăuti-Prut şi Manoleasa, deoarece avem de-a face cu un drum naţional pentru care nu s-a executat nici o lucrare de modernizare, desi reprezintă parte a frontierei de est a Uniunii Europene".
 
Tot în calitate de senator, Mihai Ţâbuleac a reuşit să modifice Legea privind amenajarea teritoriului naţional în sensul includerii în lista investiţiilor şi a obiectivului la care am facut referire.

De la investirea în funcţia de presedinte al C.J. Botoşani visul de a vedea acest drum modernizat nu a fost abandonat trimiţând în aceasta priviţă mai multe scrisori adresate Guvernului.

Astăzi, Mihai Ţâbuleac se poate mândri că demersurile lui nu au fost lăsate fără urmari, astfel ca în şedinta de saptămâna trecuta s-a emis o Hotărâre de Guvern prin care se aproba indicatorii tehnico-economici ai DN24C Manoleasa-Rădăuţi Prut, un pas mare în demersurile necesare pentru modernizarea acestui tronson de drum.

"O data cu deschiderea vămii de la Rădăuţi-Prut, importanţa acestui drum este si mai mare pentru dezvoltarea judeţului Botoşani. Dupa atâţia ani de muncă, mă simt mândru ca am avut succes, dar această misiune nu se încheie aici. Mă voi ocupa şi de indentificarea sursei de finanţare, ca fiind o ultimă etapă pentru deschiderea acestui şantier. Promovând această Hotărâre, Guvernul României a dat dovadă ca nu ramâne indiferent la necazurile şi solicitările noastre", a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac.

Modernizarea acestui drum este mentionata în Programul de dezvoltare economică şi socială a judeţului Botoşani încă din anul 2008 şi este impusă de necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie pe drumul care realizează legătura între localităţile situate în zonă de graniţă cu Ucraina şi Moldova.

Realizarea unei retele de transport corespunzatoare va ridica standardul de viaţă al locuitorilor acestei regiuni prin dezvoltarea economică a zonei, întrucât va creşte accesibilitatea în această zonă cu un important potenţial economic şi în special agricol, vor fi asigurate condiţiile activităţii de aprovizionare, se vor reduce perioadele şi costurile de transport, consumul de carburanţi precum şi costurile de întreţinere şi reparaţie a vehicolelor.

Biroul de presă al C.J. Botoşani
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.