COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI - 31 august 2010, data limita pentru depunerea cererilor pentru ajutorul acordat producătorilor de lapte de vacă din zone defavorizate

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI - 31 august 2010, data limita pentru depunerea cererilor pentru ajutorul acordat producătorilor de lapte de vacă din zone defavorizate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că termenul de depunere a cererilor pentru ajutorul acordat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) producătorilor de lapte de vacă din zone defavorizate este 31 august 2010.

Potrivit HG 755/2010, de acest acest ajutor specific pot beneficia crescătorii de vaci...

»Citeste tot articolul

Comunicate Consiliul Judetean Botosani

Mihai Tabuleac cere sprijinul ministrului Sanatatii vizavi de situatia Spitalului de Obstetrică–Ginecologie

Autor:  
Publicat: 24-06-2010
Video (0)   Foto (0)   Comentarii (0)   Vizualizari (2880)  

La videoconferinţa de marti, susţinută de Ministerul Sănătăţii pe tema descentralizării unităţilor sanitare cu paturi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a solicitat ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, revizuirea situaţiei de la Spitalul de Obstetrică–Ginecologie din Botoşani în ceea ce priveşte reducerea numărului de paturi.
      
In felul acesta, s-a obţinut angajamentul că, în cazul în care administraţia judeţeană va decide creşterea numărului de paturi în aceasta unitate spitalicească, asigurându-se indicatorii de eficienţă corespunzători, avizul Ministerului Sănătăţii se va acorda fără nici un fel de problemă. 

De asemenea, Ministrul Sănătăţii a subliniat în timpul discuţiilor faptul că arieratele făcute de spitale până la data de 31 martie 2010 vor fi plătite de la bugetul de stat prin efectul legii, iar cele intervenite după această perioadă se vor stinge la următoarea rectificare bugetară.

"L-am felicitat pe domnul ministru Cseke Attila pentru că este printre puţinii care au făcut ca descentralizarea să treacă de la vorbă la faptă şi i-am solicitat sprijinul ca acest proces să nu-i aducă pe botoşăneni în situaţia de a apela la servicii medicale din judeţele vecine", a declarat Preşedintele C.J. Botoşani, Mihai Ţâbuleac.

Conform legislaţiei în vigoare, procesul de transfer al tuturor unităţilor sanitare cu paturi, către autorităţile locale, trebuie să se finalizeze la 10 iulie 2010, informeaza Biroul de presa al Consiliului Judetean Botosani.
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.