COMUNICAT APIA BOTOSANI - 16 februarie 2010: Bani pentru fermieri!

COMUNICAT APIA BOTOSANI - 16 februarie 2010: Bani pentru fermieri!

APIA informează că în data de 14.02.2011 a fost efectuată plata celei de-a treia tranşe de plăţi naţionale directe complementare aferente anului 2010 în sectorul zootehnic, fermierilor care au accesat credite bancare pentru finanţarea capitalului de lucru.

Pe total tara, tranşa totalizează 56.621.509,35 lei,...

»Citeste tot articolul

Avertizari

Raul Prut, in scadere la intrarea in tara!

Autor:  
Publicat: 24-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2261)  

Raul Prut, in scadere la intrarea in tara!

Cotele râului Prut la intrarea în ţară (localitatea Oroftiana) au scăzut cu 7 cm în ultimele 3 ore. La ora 14.00, cota râului Prut era de 710 cm, cu 60 peste cota de pericol. Valoarea este în scădere cu 3 cm faţă de ora precendentă. La Rădăuţi Prut, la ora 14.00, potrivit măsurătorilor efectuate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, cota de inundaţie a fost depăşită cu 43 de cm. Până la cota de pericol mai sunt 1,47 metri.

Potrivit informaţiilor transmise de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din comunele vizate, râul Prut a inundat peste 450 ha păşune, aproximativ 450 ha pădure, peste 200 ha teren arabil în comuna Suharău (localitatea Oroftiana), comuna Hudeşti (localităţile Baranca şi Alba), oraş Darabani (localităţile Bajura şi Teioasa), comuna Rădăuţi Prut (localitatea Rădăuţi Prut) şi comuna Mitoc.

Au fost colmatate peste 40 de fântâni din comunele Oroftiana (localităţile Duruitoarea şi Lunca Prutului), Suharău (Başeu, Smârdan). În comuna Suharău au fost afectate parţial DJ 291 C pe o distanţă de cca. 7 km, drumul comunal DC 82 A – pe cca. 2,6 km şi mai multe drumuri săteşti, iar în localităţile Bajura şi Teioasa au fost afectate 13 drumuri pietruite, pe o distanţă totală de cca. 30 km.

În comuna Suharău au fost afectate 3 podeţe.

Apele revărsate ale râului Siret au inundat cca. 6 ha de teren arabil şi 22 ha de păşune în localitatea Vârful Câmpului.

În comuna Corlăteni, râul Jijia a inundat cca. 110 ha culturi agricole, 35 ha păşune, fiind afectate 10 km de drumuri judeţene, 10 podeţe şi un pod.

Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani, ajutaţi de membrii CLSU, specialişti SGA, poliţişti şi poliţişti de frontieră se află în localităţile vizate pentru monitorizarea râului Prut, iar dacă situaţia impune, pentru evacuarea şi salvarea persoanelor, animalelor şi bunurilor din zonele situate în apropierea râului Prut.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a dispus, încă din ziua de 23 iunie 2010, instituirea serviciului de permanenţă la primăriile din lunca râurilor Prut şi Jijia.


Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ale I.S.U. Botoşani

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.