Cristian Roman: "Fermierii botosaneni risca sa nu-si primeasca subventiile"

Cristian Roman: Potrivit celor spuse de reprezentantul Guvernului in teritoriu, Cristian Roman, in judetul Botosani sunt 5.413 fermieri, dintre care 2.727 de fermieri sunt implicati in procesul de determinarea suprafetelor prin teledetectie...

»Citeste tot articolul

Avertizari

Cotele râului Prut continuă să crească !

Autor:  
Publicat: 24-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (4347)  

Cotele râului Prut continuă să crească !

Cotele râului Prut sunt într-o continuă creştere. Potrivit măsurătorilor efectuate de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani, astăzi dimineaţă, la ora 07.00, în punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, cota de pericol (650 cm) a fost depăşită cu 63 de cm.

Faţă de ora 06.00, creşterea a fost de 4 cm. La Rărăuţi Prut, cota de inundaţie era depăşită, la ora 07.00, cu 14 cm, în creştere cu 5 cm faţă de ora precedentă. În urma înregistrării acestor valori suprafaţa inundată în lunca Prutului, pe raza satului Baranca, comuna Hudeşti, a crescut la cca. 120 ha şi cca. 40 ha teren arabil.

În cursul nopţii, au fost evacuate din zona inundabilă a râului Prut 24 de persoane (7 copii şi 17 adulţi) şi cca. 112 animale din localitatea Baranca, comuna Hudeşti. Acestea se aflau la fostele proprietăţi, care au fost distruse parţial de inundaţiile din 2008, unde, pe timp de vară îşi creşteau animale. Persoanele evacuate au plecat la locuinţele construite de autorităţi după inundaţiile din urmă cu 2 ani într-o zonă fără risc de inundaţie.

Trei echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului au oferit în cursul nopţii de 23 spre 24 iunie asistenţă tehnică autorităţilor administraţiei publice locale pentru monitorizarea râului Prut. Modul în care Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile avertizate au pus în practică măsurile transmise a fost verificat de subprefectul Daniel Moruzi şi inspectorul şef al I.S.U. Botoşani, colonel Radu Anton.
 
Până la ridicarea Codului Roşu, pentru sectorul Oroftiana – Rădăuţi Prut şi a Codului Portocaliu, pentru sectorul Rădăuţi Prut – Stânca – Coşteşti, se va continua asigurarea serviciului de permanenţă la primării, precum şi a celorlalte măsuri cuprinse în planul de apărare împotriva inundaţiilor.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au fost avertizate să monitorizeze situaţia şi să anunţe în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice prognozate.

 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ale I.S.U. Botoşani

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.