COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI - 14.07.2010: In atentia beneficiarilor pentru care a fost emis acordul prealabil pentru motorina cu acciza redusa!

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI - 14.07.2010: In atentia beneficiarilor pentru care a fost emis acordul prealabil pentru motorina cu acciza redusa! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil pentru motorina cu acciză redusă trebuie să depună, la Centrele Judeţene APIA, cererea trimestrială, până la data de 31 iulie 2010.

Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită...

»Citeste tot articolul

Avertizari

COD ROŞU de inundaţii pe râul Prut, sector Oroftiana – Rădăuţi Prut

Autor:  
Publicat: 24-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3719)  

COD ROŞU de inundaţii pe râul Prut, sector Oroftiana – Rădăuţi Prut

Ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrologice din ultimele ore, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor Bucureşti a instituit COD ROŞU de inundaţii pe râul Prut, sector Oroftiana – Rădăuţi Prut, COD PORTOCALIU pe râul Prut, sectorul Rădăuţi Prut – Stânca Costeşti, pentru intervalul 23 iunie 2010, ora 22.00 – 28 iunie 2010, ora 12.00.

Totodată, a fost emisă o avertizare Cod Galben de fenomene meteorologice periculoase imediate pentru intervalul 23 iunie 2010, ora 21.30 – 24 iunie 2010, ora 03.30.

În acest interval se va continua asigurarea serviciului de permanenţă la primării precum şi a celorlalte măsuri cuprinse în planul de apărare împotriva inundaţiilor.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au fost avertizate să monitorizeze situaţia şi să anunţe în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice prognozate.

Echipaje ale I.S.U. Botoşani se află în localităţile vizate şi asigură asistenţă tehnică autorităţilor administraţiei publice locale.

La ora 22.00, în punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, cota de pericol (650 cm) a fost depăşită cu 15 cm. La Rădăuţi Prut, la ora 21.00, cota de atenţie era depăşită cu 96 cm. 

Cu toate că suprafaţa de păşune inundată creşte (130 ha), nu există încă riscul ca gospodăriile cetăţenilor să fie afectate.
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.