Fermierii care au cerut subventie pentru ovine, verificati de APIA!

Fermierii care au cerut subventie pentru ovine, verificati de APIA!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că s-a încheiat Campania de primire a cererilor de acordare a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, pentru speciile ovine/caprine.

Crescatorii de ovine/caprine din judetul Botosani au depus in perioada 15 mai-16 iunie un numar de...

»Citeste tot articolul

Avertizari

Prutul a crescut cu aproape 2 metri în ultimele 5 ore

Autor:  
Publicat: 23-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3002)  

Prutul a crescut cu aproape 2 metri în ultimele 5 ore

Cotele râului Prut au crescut, în ultimele 5 ore, cu 1 metru şi 98 de centimetri, potrivit măsurătorilor efectuate de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani.

Astfel, miercuri dimineaţă, 230.06.2010, la ora 8.00, în punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, cota de inundaţie (470 cm) a fost depăşită cu 103 cm.

La ora 3.00, râul Prut măsura în acelaşi punct pluviometric 375 cm. 

Tendinţa este în continuare de creştere a cotelor, dar nu cu aceeaşi rapiditate. Dacă de la ora 5.00 la ora 6.00 cotele au crescut cu 47 cm, de la ora 7.00 la ora 8.00 creşterea a fost de 13 cm.

La aceste cote nu există riscul ca gospodăriile cetăţenilor să fie inundate. Apa ieşită din matcă a inundat doar locurile joase din lunca Prutului.

Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Suharău, Hudeşti, Darabani, Păltiniş şi Rădăuţi Prut monitorizează situaţia şi desfăşoară acţiuni de scoatere din lunca Prutului a utilajelor din balastiere şi a animalelor aflate la păşunat.

SGA Botoşani a trecut la efectuarea de măsurători ale cotelor râului Prut din oră în oră.
I.S.U. Botoşani a dispus funcţionarea neîntreruptă a grupei operative şi asigură asistenţă tehnică autorităţilor administraţiei publice locale.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
ISU BOTOSANI

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.