COMUNICAT DE PRESĂ - 27.04.2010

COMUNICAT DE PRESĂ - 27.04.2010 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – CJ Botoșani face apel către fermieri să respecte data la care au fost programaţi pentru depunerea cererii în cadrul Campaniei SAPS 2010, astfel încât să se evite atât aglomeraţia în ultima parte a perioadei de primire a cererilor, cât şi penalizările pentru depăşirea termenului limită, respectiv 17 mai 2010.

»Citeste tot articolul

Comunicate A.P.I.A.

Comunicat de presa APIA - 22.06.2010 : Producatorii agricoli risca sa nu beneficieze de acciza redusa pentru motorina!

Autor:  
Publicat: 23-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (5814)  

Comunicat de presa APIA - 22.06.2010 : Producatorii agricoli risca sa nu beneficieze de acciza redusa pentru motorina!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte producătorilor agricoli că riscă să nu beneficieze de acciza redusă pentru motorina utilizată în agricultură dacă nu depun, până la data de 28 iunie 2010, cererea de acord prealabil pentru finanţarea prin rambursare.

Producătorii agricoli trebuie să depună cererea de acord prealabil la Centrele Judeţene APIA, până la termenul mai sus menţionat. Prin această cerere, beneficiarii estimează cantitatea de motorină care va fi consumată în acest an şi pentru care pot solicita trimestrial ajutorul de stat.

Precizăm că, până în prezent, au fost depuse 4935 cereri de acord prealabil pentru finanţarea prin rambursare.

După obţinerea acordului prealabil, emis de către APIA în limita plafonului prevăzut de HG 408/2010, beneficiarii trebuie să depună la Centrele Judeţene APIA o cerere trimestrială pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză.

Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea şi este însoţită de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul 126/2010.
Potrivit HG 408/2010, pentru motorina utilizată la efectuarea lucărilor mecanice în agricultură se stabileşte o acciză redusă de 21 euro/ 1000 litri. Diferenţa dintre acciza standard şi cea redusă se acordă ca ajutor de stat sub forma de rambursare.

Reamintim că până la această dată au fost depuse 85 de cereri de acord prealabil pentru finanțarea prin rambursare a motorinei pentru agricultură.

Purtător de cuvânt APIA Botosani,
Ioan Serediuc
 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.