COMUNICAT DE PRESĂ - 12.05.2010

COMUNICAT DE PRESĂ - 12.05.2010 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte cumpărătorilor care achiziţionează lapte, precum şi producătorilor deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe, că declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările realizate în anul de cotă 2009/2010, se depun până la data de 14 mai 2010.

»Citeste tot articolul

Stiri

Gheorghe Flutur, gata sa preia judetul Botosani!

Autor:  
Publicat: 24-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2470)  

Gheorghe Flutur, gata sa preia judetul Botosani!
Gheorghe Flutur

Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, va fi prezent joi la Bucureşti, unde va susţine în faţa lui Traian Băsescu şi a unor înalţi oficiali ca viitoarea reorganizare administrativ-teritorială a României să fie făcută în funcţie de aglomerările urbane şi de numărul de locuitori dintr-o viitoare regiune. 

Gheorghe Flutur, care este preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, dar şi al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est, a declarat presei sucevene că este adeptul regiunilor care să cuprindă un milion de locuitori, acest criteriu fiind, în opinia sa, unul care să permită o eficientizare a activităţii viitoarei regiuni.

Preşedintele CJ va participa joi la seminarul "Oportunitatea reorganizării administrativ-teritoriale în plan regional", organizat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului României.

Reorganizarea României în regiuni este o consecinţă a integrării în Uniunea Europeană şi se vrea a fi o formulă de implementare a autonomiei locale la nivel regional.

Încercarea de reorganizare a judeţelor nu este noua, ea mai fiind pusă în discuţie şi în anii 2003, când erau luate în calcul mai multe variante, în cele mai multe Botoşaniul figurând alaturi de Suceava, Vaslui cu Iaşi, iar Bacăul cu Neamţ. Sigur este, însă, că Moldova va avea drept capitale de regiuni oraşele Suceava, Iaşi şi Neamţ. Botoşănenii au avut parte, în urmă cu câteva luni, de o primă "supremaţie" suceveană, când Punctul de Trecere a Frontierei de la Rădăuţi-Prut a fost inaugurat de premierul Republicii Moldova, ministrul Vasile Blaga şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

La seminarul de joi sunt asteptaţi să participe preşedintele Traian Băsescu, cel al Senatului, Mircea Geoană, premierul Emil Boc, ambasadorii Franţei, Poloniei, Slovaciei şi Ungariei. 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.