COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI - 31 august 2010, data limita pentru depunerea cererilor pentru ajutorul destinat agriculturii ecologice

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI - 31 august 2010, data limita pentru depunerea cererilor pentru ajutorul destinat agriculturii ecologice

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că termenul limită pentru depunerea cererilor pentru ajutorul specific finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi destinat agriculturii ecologice este 31 august 2010.

Pentru acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii...

»Citeste tot articolul

Meteo

Ploi, vant si putin soare in saptamana 21-27 iunie 2010!

Autor:  
Publicat: 23-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2386)  

Ploi, vant si putin soare in saptamana 21-27 iunie 2010!

 Nici în următoarele zile ploile nu ne părăsesc, dar se mai potolesc şi acoperă spaţii din ce în ce mai mici. Rămânem tot cu maxime cu 4-5 grade mai mici decât norma şi abia spre finele acestei săptămâni, aerul cald va traversa estul ţării noastre, pentru ca apoi, treptat şi celelalt  Soarele iese din nori, începând de joi.

Miercuri, nu numai că ploile continuă, dar se răceşte, aşa că amiaza ne va aduce temperaturi maxime între 14 şi cel mult 24 de grade. În est, centru şi sud, vor fi la ordinea zilei aversele cu descărcări electrice şi vânt, dar nici în restul ţării soarele nu se prea arată. Mai mult, grindina face şi ea parte din peisajul meteo al zilei.

Moldova nu se bucură nici ea de soare azi. Aversele cu fulgere şi tunete şi rafale puternice de vânt ţin în frâu maximele, aşa că se aşteaptă doar 14 grade la Suceava, 15 la Botosani şi 17 la Iaşi şi Bacău. În sud, o idee mai însorit, cu temperaturi de 21 de grade la Focşani şi Galaţi.

De joi, vremea se mai îndreaptă. Mai iese şi soarele printre nori, iar ploile se împuţinează. Doar prin est se mai adună nori grei de ploaie, în timp ce restul regiunilor se bucură de un cer aproape curăţat de nori.

Dar vântul este destul de agitat în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, iar temperaturile în toată ţara sunt mici: de la 17 grade în Bacău, 20 la Galaţi, 23 în Bucureşti, până la cel mult 25 la Giurgiu şi Craiova.

Vineri numai în estul şi nordul ţării mai sunt nori din care cad, la nivel local, ploi în averse cu descărcări electrice. În rest, cerul se înseninează, dar vântul continuă să sufle cu putere la munte şi în regiunile estice.

«Inapoi«