COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 18 ianuarie 2011 - ajutoare acordate producatorilor de lapte din zonele defavorizate

COMUNICAT DE PRESA APIA BOTOSANI, 18 ianuarie 2011 - ajutoare acordate producatorilor de lapte din zonele defavorizate

Agentia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Botoşani reaminteşte că termenul limită pentru “Ajutorul specific acordat pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate” şi “Ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole...

»Citeste tot articolul

Stiri

Patru gospodării inundate de ploile căzute marţi după-amiază

Autor:  
Publicat: 23-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (3962)  

Patru gospodării inundate de ploile căzute marţi după-amiază

 De la instituirea Codului Galben pentru fenomene meteorologice periculoase, în data de 22 iunie 2010, ora 12.00, şi până la ora 19.00, au căzut precipitaţii sub formă de ploaie în întreg judeţul Botoşani.

Cele mai mari cantităţi au fost înregistrate în localităţile  Bucecea (65.4 l/mp), Corlăteni (65 l/ mp),  Leorda (60 l/ mp) şi Negreni (47 l/ mp).

În localitatea Vlădeni, ploaia a fost însoţită de gheaţă de mici dimensiuni. Nu s-au înregistrat distrugeri la locuinţe, anexe gospodăreşti sau alte construcţii.

Cantităţile mari de precipitaţii căzute într-un interval scurt de timp au produs inundarea temporară a patru gospodării şi o anexă din localităţile Dorohoi, Brăieşti, Drăguşeni şi Ştiubieni.

Detaşamentul de Pompieri Dorohoi intervine la această oră cu un echipaj pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie situată pe strada Oborul Nou, din municipiul Dorohoi. Pentru evacuarea apei din cele trei gospodării inundate de pe raza localităţilor Brăieşti, Drăguşeni şi Ştiubieni au intervenit membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele respective.

Până la ora 19.00, în Centrul Operaţional Judeţean nu au fost primite elemente concrete despre efectele produse asupra culturilor agricole.

Atât Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, cât şi I.S.U. Botoşani, asigură monitorizarea evoluţiei fenomenelor meteorologice precum şi legătura cu autorităţile din fiecare unitate administrativ-teritorială.


Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.