COMUNICAT DE PRESĂ - 28.04.2010

COMUNICAT DE PRESĂ - 28.04.2010 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă producătorii de lapte că pot solicita, până la data de 14 mai 2010, sprijin financiar destinat deţinătorilor de cotă care au livrat lapte în anul de cotă 2008-2009.

»Citeste tot articolul

Stiri

Producator de paine amendat cu 100 milioane lei vechi, pentru diminuarea gramajului la paine!

Autor:  
Publicat: 23-06-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (2374)  

Producator de paine amendat cu 100 milioane lei vechi, pentru diminuarea gramajului la paine!

In urma unei sesizari primite la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Botosani, in care era reclamat un producator de paine din municipiul Botosani, pentru ca a diminuat gramajul painii de la 600 de grame la 500 de grame, fara a trece acest lucru si pe eticheta, comisarii de Protectia consumatorului au efectuat un control si operatorul economic respectiv, a fost amendat cu 100 milioane lei vechi.

“Vizavi de reclamatia primita, de lipsa gramajului la paine, in urma controlului, verificarilor facute de comisari, reclamatia s-a dovedit a fi intemeiata, o mare parte din painea aflata la comercializare era sub gramajul de pe eticheta. Fiind vorba de paine feliata, ei au mai justificat ca prin taierea franzelei se pierde din gramaj, prin firmituri. Acest operator economic a fost sanctionat cu 100 milioane lei vechi", a spus Sanda Constantinica, juristul CJPC Botosani.

Dupa trei zile, comisarii au fost la acelasi operator economic si au verificat masurile dispuse prin actul incheiat in ziua respectiva si nu s-au mai depistat astfel de probele, intre timp s-a extins controlul la toti operatori economici care au produse de panificatie si nu s-au mai depistat probleme.

Amenda maxima care o pot primi producatorii de paine, care micsoreaza gramajul produselor de panificatie, fata de gramajul mentionat pe eticheta, poate ajunge pana la 300 de milioane lei vechi.

Sursa: www.stiri.botosani.ro 

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA

caractere ramase.